TIJESTO
15 dag hajdinog brašna
15 dag pšeničnog brašna
2 jaja
5 dag maslaca
1 dcl kiselog vrhnja
vode po potrebi
sol
NADJEV
½ kg sira
5 dcl kiselog vrhnja
1 kg buča ili tikvica
3 žemlje
4 jaja
sol
2 dcl bučinih koštica
1 ½ dcl mlijeka
TIJESTO
15 dag hajdinog brašna
15 dag pšeničnog brašna
2 jaja
5 dag maslaca
1 dcl kiselog vrhnja
vode po potrebi
sol
NADJEV
½ kg sira
5 dcl kiselog vrhnja
1 kg buča ili tikvica
3 žemlje
4 jaja
sol
2 dcl bučinih koštica
1 ½ dcl mlijeka
Promiješati brašno i sol, dodati ostale sastojke i zamijesiti tijesto. Od tijesta napraviti 3 kugle. Pustiti da se odmori 20 min. Razvaljati tijesto. Na prvi dio staviti nadjev, zatim staviti tijesto i opet nadjev, na treći dio tijesta staviti 2 dcl vrhnja pomiješanog s malo maslaca i 1 jajetom.
Za nadjev buče naribati i pustiti da se ocijede. Žemlje narezati na kockice i preliti hladnim mlijekom da omekšaju. Bučine koštice samljeti. Kada su ovi sastojci pripremljeni dodati sir, 5 dcl vrhnja, jaja, malo soli i sve zajedno izmiješati.
Peći 40 min na 170°C.