Hajdina bučnica

Jožica Poredski

Sastojci

TIJESTO

15 dag hajdinog brašna

15 dag pšeničnog brašna

2 jaja

5 dag maslaca

1 dcl kiselog vrhnja

vode po potrebi

sol

 

NADJEV

½ kg sira

5 dcl kiselog vrhnja

1 kg buča ili tikvica

3 žemlje

4 jaja

sol

2 dcl bučinih koštica

1 ½ dcl mlijeka

Priprema

Promiješati brašno i sol, dodati ostale sastojke i zamijesiti tijesto. Od tijesta napraviti 3 kugle. Pustiti da se odmori 20 min. Razvaljati tijesto.  Na prvi dio staviti nadjev, zatim staviti tijesto i opet nadjev, na treći dio tijesta staviti 2 dcl vrhnja pomiješanog s malo maslaca i 1 jajetom.

Za nadjev buče naribati i pustiti da se ocijede. Žemlje narezati na kockice i preliti hladnim mlijekom da omekšaju. Bučine koštice samljeti. Kada su ovi sastojci pripremljeni dodati sir, 5 dcl vrhnja, jaja, malo soli i sve zajedno izmiješati.

Peći 40 min na 170°C.