30 dag hajdine kaše
1 čajna šalica brašna od bijelog kukuruza
4 žlice brašna
2 žlice masti
5 jaja
1 šalica sitno sjeckanog špeka
2 glavice luka
soli po želji
30 dag hajdine kaše
1 čajna šalica brašna od bijelog kukuruza
4 žlice brašna
2 žlice masti
5 jaja
1 šalica sitno sjeckanog špeka
2 glavice luka
soli po želji
Hajdinu kašu oprati i malo prekipjeti u slanoj vodi. Kad je kaša skoro kuhana, ocijediti višak vode i pustiti da se ohladi. Preliti kipućom vodom kukuruzno brašno i ostaviti da se i ono ohladi. U tavici propirjati sjeckani luk i špek. Sve te sastojke umiješati zajedno te dodati jaja, mast, sol i brašno. Kada je smjesa jednolična, istresti ju u namašćeni lim i peći na 40 min na temperaturi od 170°C.