1 kg glatkog brašna
½ kg oštrog brašna
1 svježi kvasac (40 g)
1 jaje
3 žutanjka
10 žlica šećera
1 žličica soli
3 žlice masti
1 dcl rakije
7,5 dcl mlijeka
2 šake suhih šljiva Bistrica
2 šake suhih jabuka Belica
2 šake suhih krušaka – bijelih Tepki
Suho voće staviti 10 min u toplu vodu kako bi omekšalo, ocijediti ga i narezati na sitne komadiće. Narezano voće poprskati s malo rakije. Svježi kvasac staviti u malo mlakog mlijeka s 2 žličice šećera i 2 žličice brašna i ostaviti da se kvasac digne. U zdjelu s brašnom dodati sol, šećer, kvasac, jaje, žutanjke, mast, mlijeko i preostalu rakiju, početi mijesiti tijesto i polako dodavati narezane komadiće suhog voća. Mijesiti dok se ne dobije glatka kugla. Pogaču staviti u okruglu glinenu posudu, pustiti je da se digne i peći je na laganoj vatri oko sat vremena.