TIJESTO
25 dag glatkog brašna
10 dag kuhanog propasiranog krumpira
1 žlica šećera, malo soli
1 jaje
1 žličica sode bikarbone
5 dag mljevenih čvaraka
5 dag svinjske masti
NADJEV
30 dag sitno sjeckanog špeka
2 poriluka
5 dag svinjske masti
2 jaja
20 dag svježeg sira
Sastojke za tijesto zamijesiti i ostaviti da odstoje 30 min. Odstajalo tijesto podijeliti na dva jednaka dijela, jedan dio razvaljati i staviti na lim koji je prethodno namazan mašću. Zatim tijesto premazati nadjevom, razvaljati drugi dio tijesta i staviti na nadjev.
Poriluk kratko propirjati na masti, dodati nasjeckani špek i sve skupa još pirjati, ohladiti i dodati jaja i svježi sir, malo papra i soli po želji. Sve zajedno izmiješati. Pitu narezati na kocke prije pečenja, staviti peći 40 min na 180°C.