Rožja (Rožički + Jabuka)

Magda Svečak

Sastojci

TIJESTO

½  kg glatkog brašna

3 žlice šećera

2 dcl mlijeka

1 dcl ulja

½ kocke kvasca

3 žlice kiselog vrhnja

2 žlice ruma

1 vanilin šećer

2 žutanjka + 1 cijelo jaje

malo soli

limunova korica

 

NADJEV 1

30 dag rožička (rogač)

4 dcl mlijeka

15 dag šećera

1 vanilin šećer

limunova korica

rum

6 žlica ulja

4 žlice pekmeza

 

Sve sastojke izmiješati, s time da mlijeko prokuhati, a jabuke propirjati.

 

NADJEV 2

4 jabuke

šećer

cimet

Priprema

Zamijesiti tijesto i pustiti na toplom da se diže. Dignuto tijesto razvaljati, premazati nadjevom I, zatim staviti nadjev II, zarolati, premazati jajetom i peći na 190°C oko 45 min.