TIJESTO I
1 kvasac
2 ½ dcl mlijeka
2 žutanjka
prstohvat soli
1 žlica šećera
1 dcl ulja
1 žlica vrhnja
1 žlica ruma
ribana korica limuna
10 dag bučinog brašna
40 dag glatkog brašna
NADJEV I
pekmez od buče i cimet; ako je rjeđi, umiješati 1 žlicu bučinog brašna
PEKMEZ OD BUČE:
45 dag muškatne tikve
45 dag jabuka
TIJESTO II
1 kvasac
2 ½ dcl mlijeka
prstohvat soli
1 žlica šećera
1 dcl ulja
5 dag putra
1 žlica ruma
ribana korica limuna
2 žutanjka
25 dag pirovog brašna
25 dag glatkog brašna
NADJEV II
40 dag suncokretovih sjemenki
5 žlica šećera
5 dcl mlijeka
Kvas razmutiti u malo mlakog mlijeka i pustiti da se digne. Sve sastojke izmiješati i dodati brašno, zatim klofati dok se dobije glatka masa s mjehurićima. Pustiti da se digne, razvaljati, namazati pekmezom od buče, zarolati, staviti u tepsiju te pustiti da se ponovo digne.
Oguliti tikvu, narezati na kockice, prokuhati i ispasirati. Dodati šećera po želji i kuhati još oko pola sata.
Prije pečenja premazati žutanjkom. Peći oko 50 min na 190°C.
Tijesto II
Postupak je kao i kod izrade prvog tijesta.
Nadjev: sjemenke pomiješati sa šećerom i preliti kipućim mlijekom. S hladnim nadjevom namazati tijesto, zarolati, staviti u tepsiju. Kad se tijesto digne staviti peći na 190°C 50 min.