Za tijesto kuhačom izmiješati cijela jaja sa šećerom, pa dodati mlijeko i ulje te brašno sa sodom bikarbonom. Zatim pola mase odvojiti i dodati mljevene orahe i naribanu jabuku. Svaki biskvit ispeći odvojeno u kalupu promjera 20-30 cm. Na papiru skrojiti krug promjera posude u kojoj ćete peći biskvit te iscrtati tri veličine promjera. Po tome izrezati svaki biskvit najprije vodoravno, a potom po tim promjerima. Zatim, još dok je toplo, složiti naizmjence svijetao i taman krug, i vodoravno i okomito, kako biste, kad se torta prereže, dobili šahovnicu smeđeg i žutog biskvita. Biskvite između premazati toplom kremom i na kraju premazati cijelu tortu izvana. Ukrasiti polovicama oraha, karameliziranim orasima ili voćem iz rakije.
Kremu pripremiti tako da se šećer špina, kad potamni zaliti sa 7 dcl mlijeka da se lijepo otopi. Zatim dodati 3 dcl hladnog mlijeka u koje se razmuti 20 dag oštrog brašna. Kad ponovno zakipi, dodati 15 dag putra te na kraju višnjevac ili orehovac. Sve slagati toplo.