6 jaja
18 dag šećera
20 dag brašna
prstohvat soli
malo ruma
1 vanilin šećer
7 žlica vode
u brašno na vrh noža prašak za pecivo
KREMA
½ l mlijeka
12 dag brašna
20 dag šećera
1 vanilin šećer
20 dag maslaca
6 jaja
18 dag šećera
20 dag brašna
prstohvat soli
malo ruma
1 vanilin šećer
7 žlica vode
u brašno na vrh noža prašak za pecivo
KREMA
½ l mlijeka
12 dag brašna
20 dag šećera
1 vanilin šećer
20 dag maslaca
Od šest bjelanjaka istući tvrdi snijeg. Pjenasto izmiksati šećer, žutanjke, vodu, vanilin šećer, prstohvat soli, malo ruma, zatim dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Kuhačom umiješati tvrdi snijeg. U namašćeni kalup za tortu ulijemo 2/3 smijese i pečemo. Pečeni biskvit vodoravno prerezati. Zatim peći preostalu 1/3 smjese u koju se dodaje 1 žličica kakaa. Peći na 180-200°C 40-45 minuta.
U 1 dcl mlijeka umutiti 12 dag brašna, 20 dag šećera i vanilin šećer. Preostalih 4 dcl mlijeka zakipiti i postepeno ulijevati u smjesu koja se prethodno umutila. Smjesu dalje kuhati. U napola ohlađenu smjesu dodati maslac. Tortu slagati počevši sa žutim biskvitom i povezati kremom. Po želji tortu iz vana ukrasiti kremom ili preliti glazurom.