Vodena torta od biskvit tijesta

Olga Hršak

Sastojci

6 jaja

18 dag šećera

20 dag brašna

prstohvat soli

malo ruma

1 vanilin šećer

7 žlica vode

u brašno na vrh noža prašak za pecivo

 

KREMA

½ l mlijeka

12 dag brašna

20 dag šećera

1 vanilin šećer

20 dag maslaca

 

Priprema

Od šest bjelanjaka istući tvrdi snijeg. Pjenasto izmiksati šećer, žutanjke, vodu, vanilin šećer, prstohvat soli, malo ruma, zatim dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo.

Kuhačom umiješati tvrdi snijeg. U namašćeni kalup za tortu ulijemo 2/3 smijese i pečemo. Pečeni biskvit vodoravno prerezati. Zatim peći preostalu 1/3 smjese u koju se dodaje 1 žličica kakaa. Peći na 180-200°C 40-45 minuta.

 

U 1 dcl mlijeka umutiti 12 dag brašna, 20 dag šećera i vanilin šećer. Preostalih 4 dcl mlijeka zakipiti i postepeno ulijevati u smjesu koja se prethodno umutila. Smjesu dalje kuhati. U napola ohlađenu smjesu dodati maslac. Tortu slagati počevši sa žutim biskvitom i povezati kremom. Po želji tortu iz vana ukrasiti kremom ili preliti glazurom.