Tijesto: 40 dag glatkog brašna
2,5 dl mlake vode
malo soli
1 dl ulja
Nadjev: 1 kg naribanih buča
15 dag maka
15 dag šećera
1 vanilin šećer
2 kisela vrhnja
2 jaja
15 dag rastopljenog maslaca
šećer za posipanje
Tijesto: 40 dag glatkog brašna
2,5 dl mlake vode
malo soli
1 dl ulja
Nadjev: 1 kg naribanih buča
15 dag maka
15 dag šećera
1 vanilin šećer
2 kisela vrhnja
2 jaja
15 dag rastopljenog maslaca
šećer za posipanje
Tijesto umijesiti i ostaviti da odstoji najmanje 2 sata na hladnom mjestu. Buče oguliti, naribati, posoliti i pustiti da odstoje zatim ocijediti. Posebno izmiješati mak, šećer i vanilin šećer. Vrhnje i jaja izmiješati i polovicu dodati u nadjev te sve zajedno izmiješati (mak i buče). Tijesto razvući i premazati ga rastopljenim maslacem, staviti nadjev i zarolati u štrudlu. Štrudlu staviti u namašćeni lim, premazati ga ostatkom vrhnja i jaja. Peći oko 40 minuta na 180°C. Po želji pečenu štrudlu posipati šećerom.