Gibanica tece Janice

Biserka Stepan

Sastojci

Tijesto:   70 dag brašna

              6 dag šećera

              3 žumanjka

              ½ l mlijeka

              1 kvasac

              mlijeko po potrebi

 

Premaz:  1 maslac

              20 dag šećera u prahu

              3 žlice kakaa

              snijeg od 3 bjelanjka

Priprema

Kvasac rastopiti u malo mlakog mlijeka, dodati malo brašna  i šećera i pustiti da se diže. Ostale sastojke staviti u zdjelu, dodati dignuti kvasac i umijesiti glatko tijesto te ga staviti na toplo da se diže. Sve sastojke za premaz izmiksati. Dignuto tijesto podijeliti na 6 jednakih dijelova. Svaki dio tanko razvaljati i premazati premazom. Na premaz staviti nadjev po želji (orasi, mak, pekmez). Tijesto se savije u roladu. Po tri rolade se pletu u pletenicu. Pletenice se stave u lim za pečenje i peku oko 40 minuta na 180°C.