Gospodski kolač

Nada Tučkar

Sastojci

Kore:  40 dag krušnog brašna

          15 dag masti

          15 dag šećera

          10 dag mljevenih oraha

          1 jaje

          3 žlice meda od kestena

          1 žličica sode bikarbone

 

Biskvit:    6 jaja

              6 žlica šećera

              6 žlica brašna

              2 žlice ulja

              1 žličica sode bikarbone

Krema:   ½ l mlijeka

              6 žlica šećera

              3 žlice brašna   

Priprema

Umijesiti tijesto, razdijeli na dva dijela i razvaljaj. Peci na preokrenutom i pobrašnjenom limu. Ispeci biskvit. Kad se ohladi prereži ga na pola pa spoji sa pekmezom od šljiva. Razmuti brašno i šećer sa 5 žlica mlijeka. Ostatak mlijeka stavi kuhati. U kipuće mlijeko ukuhaj razmućenu smjesu uz miješanje. U hladnu kremu dodaj 15 dag maslaca. Jednu koru namaži polovicom kreme, na kremu stavi biskvit, premaži ostatkom kreme i stavi drugu koru. Ukrasi po želji.