Orah panj

Milka Vinković

Sastojci

Biskvit:    9 žumanjaka

              21 dag šećera

              21 dag mljevenih oraha

              4 dag krušnih mrvica

              2 žlice oštrog brašna

              2-3 žlice vina

              9 bjelanjaka

 

Krema:    6 žumanjaka

              20 dag šećera

              2 vanilin šećera

              8 žlica jake crne kave

              25 dag margarina

Priprema

Za biskvit žumanjke istući sa šećerom, dodaj orahe, krušne mrvice, brašno i vino, na kraju lagano umiješaj snijeg od 9 bjelanjaka. Biskvit staviti u nauljen i pobrašnjen lim za pečenje veličine 40x40 centimetara i peći na 200°C. Pečeno tijesto zarolaj u roladu i pusti da se ohladi. Žumanjke i šećer tuci na pari dok se ne zgusne. Dodaj kavu, promiješaj i pusti da se ohladi. U hladno dodaj pjenasto izrađen margarin. Premaži biskvit i oblikuj te ukrasi po želji.