Osino gnijezdo

Manda Kogaj

Sastojci

Tijesto:   1 kg glatkog brašna

              limunova korica

              2 žlice domaće masti

              1 svježi kvasac

              ½ l toplog mlijeka

              3 žlice šećera

              mala žličica soli

 

Nadjev: 20 dag putra

           20 dag suhih grožđica

           10 dag šećera

Priprema

Od navedenih sastojaka umijesiti glatko tijesto. Pustiti da odstoji 1 sat, nakon toga još jedanput zamijesiti, zatim razvaljati na 1 centimetar debljine. Sastojke za nadjev izmiješati i time premazati tijesto. Zarolati kao gibanicu i rezati na manje komade. Lim za pečenje namazati domaćom mašću i okomito složiti male roladice. Pola sata neka odstoji. Peći na 180°C 40-ak minuta. Na pola pečeno zaliti sa 2 dl mlijeka i 10 dag šećera koji se prethodno prokuhaju.