Tijesto: 5 jaja
5 žlica tople vode
14 dag šećera
10 dag hajdinog brašna
5 dag polubijelog brašna
Nadjev: 4 žlice hajdine kaše
2 žlice šećera
1 jabuka
1 žlica meda
1 žlica oraha
5 dag margarina
cimet
Tijesto: 5 jaja
5 žlica tople vode
14 dag šećera
10 dag hajdinog brašna
5 dag polubijelog brašna
Nadjev: 4 žlice hajdine kaše
2 žlice šećera
1 jabuka
1 žlica meda
1 žlica oraha
5 dag margarina
cimet
Žumanjke, vodu i pola šećera dobro izmiksati. U smjesu dodati brašno i sve sjediniti. Od bjelanjaka i preostalog šećera napraviti snijeg. Snijeg dodati u smjesu. Smjesu stavimo peći u lim za pečenje obložen papirom za pečenje, peći 8-10 minuta na 200°C. Ohlađeni biskvit dobro natopiti sokom od naranče i limuna, namažemo kremom i zarolamo u roladu. Hajdinu kašu skuhati, jabuku i šećer izdinstati. Od svih sastojaka napraviti glatku kremu i nafilati roladu. Rolada se može filati i marmeladama po svom izboru, najbolje: marelica, jagoda, kupina, ribiz.