Tijesto: oko 1 kg glatkog brašna
4 dl mlijeka
4 žumanjka
6 žlica šećera
1 dl ulja
prstohvat soli
1 svježi kvasac
malo orahovca ili višnjevca
Nadjev: 80 dag mljevenih oraha
4dl mlijeka
1 žlica meda
šećer po potrebi
snijeg od 4 bjelanjka
Tijesto: oko 1 kg glatkog brašna
4 dl mlijeka
4 žumanjka
6 žlica šećera
1 dl ulja
prstohvat soli
1 svježi kvasac
malo orahovca ili višnjevca
Nadjev: 80 dag mljevenih oraha
4dl mlijeka
1 žlica meda
šećer po potrebi
snijeg od 4 bjelanjka
U toplo mlijeko izmrvi se kvasac, doda se šećer i sol te pusti da se načini pjenica. U dignuti kvasac se stave ostali sastojci koji se lagano umiješaju u prethodno pripremljeno prosijano brašno. Tijesto se promiješa (klofa) kuhačom do tri puta, nakon čega se ostavlja da odstoji i diže se. Dignuto tijesto se razdijeli na dva dijela te se valja na prst debljine. Nadjev se stavi na tijesto, a sa strane se ostavi dio praznog tijesta bez nadjeva(širina štruce) koje se reže na trake širine prsta, a koje se pritom slažu preko zarolane štruce. Štruca se stavlja u tepsiju prethodno namazanu sa domaćim putrom. Prekrije se krpom i pusti da se diže 20 minuta. Peče se u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 50 minuta. Gibanica se izvadi iz pećnice, pusti da odstoji 10 minuta i preokrene se zajedno sa tepsijom.