Škripava zlevka

Đurđica Pilarić

Sastojci

Prhko tijesto: 30 dag brašna

                    1 puna žlica bučinog brašna

                    25 dag margarina

                    1 žumanjak

                    3 žlice šećera

                    3 žlice mlijeka

                    malo domaće rakije

 

Nadjev:  4 cijela jaja

             2 dl šećera

             2 dl ulja

             prstohvat soli

             2 vanilin šećera

             1 prašak za pecivo

             3 dl kukuruznog brašna

             3 dl oštrog brašna

             1 jogurt

             1 vrhnje

             6 dag kosanih bučinih koštica

             15 dag svježeg sira

             4 žlice slatkog kukuruza

             naribana korica limuna

Priprema

Umijesiti prhko tijesto, staviti da stoji na hladnom mjestu 1 sat. Tijesto podijeliti u dva dijela (jedan veći i jedan manji). Od većeg dijela tijesta napraviti podlogu za dno kalupa i napola ispeći.  Za nadjev izmiješati sve sastojke i izliti na pečeno tijesto. Od manjeg dijela napraviti dugačku traku i obložiti stranice kalupa, staviti nadjev i ukrasiti bučinim košticama. Peći na 170°C 50 minuta.