Tijesto: 60 dag brašna za dizana tijesta
3 dl mlijeka
kora od limuna
1 kvas
2 žumanjka
10 dag maslaca
1 vanilin šećer
3 dag šećera
prstohvat soli
10 dag šećera u prahu
sok od limuna
Nadjev: 40 dag mljevenih oraha
15 dag šećera
malo ruma
2 dl mlijeka
kora od limuna
2 žlice meda
10 dag čokolade za kuhanje
10 dag petit keksa
snijeg od 2 bjelanjka
Brašno prosijemo, dodamo kvas, malo šećera i mlijeko te ostavimo da se digne. Kad se kvas digne stavi se ostatak mlijeka, šećera, žumanjci, malo soli, maslac, naribana kora od limuna i vanilin šećer te sve umijesimo rukom dok ne postane glatko da se ne lijepi. Pripremljeno tijesto ostavimo da se diže. Kipućim mlijekom preliti orahe. Kad se malo ohlade dodamo šećer, rum, snijeg od 2 bjelanjka, med i naribanu koricu limuna. Dignuto tijesto razvaljamo više u dužinu nego u širinu. Namažemo nadjevom i zarolamo. Zarolano tijesto prerezati u dva dijela. Dvije štruce isprepletemo da dobijemo pletenicu. Pletenicu stavimo u namašćeni okrugli kalup ( za kuglof). Pustimo da se diže 1 sat. Kad se dovoljno digne pečemo ga na 180°C 1 sat. Pomiješati šećer u prahu i limunov sok. Ohlađeni kolač premazati smjesom šećera i limuna po želji.