Tijesto: 5-6 bjelanjaka
šećera koliko su teški bjelanjci
5-6 žlica brašna
Nadjev: 1,5 kg jabuka (jednake veličine)
oko 5 žlica mljevenih oraha
2-3 žlice mlijeka
kristal šećer
cimet
Tijesto: 5-6 bjelanjaka
šećera koliko su teški bjelanjci
5-6 žlica brašna
Nadjev: 1,5 kg jabuka (jednake veličine)
oko 5 žlica mljevenih oraha
2-3 žlice mlijeka
kristal šećer
cimet
Jabuke ogulite, izdubite i napunite udubine orasima pomiješanima sa cimetom i 2-3 žlice mlijeka. U posudu od 3,5 l namazati maslacem, na dno staviti kristal šećer oko prst debelo. Na njega složiti jabuke sa otvorom prema dolje i staviti u pećnicu da se jabuke polagano ispeku na 180°C, a šećer karamelizira. Istući bjelanjke u čvrst snijeg, dodajte šećer i brašno. Lagano sve umiješati. Tijesto prelijte preko pečenih jabuka i dalje peći dok biskvit ne bude pečen. Još toplu tortu izvadite iz posude, okrenite i ostavite da se ohladi.