Tijesto: 80 dag brašna za dizana tijesta
4 žlice šećera
1 svježi kvasac
1 mala žličica praška za pecivo
1 vanilin šećer
1 žlica ruma
ribana korica od limuna
½ dl ulja
½ dl slatkog vrhnja
2 jaja
3 dl mlijeka
- fila:40 dag mljevenih oraha
15 dag šećera
snijeg od 4 bjelanjka
1 žlica ruma
2. fila: 30 dag svježeg kravljeg sira
15 dag šećera
2 vanilin šećera
15 dag maslaca ili domaćeg putra
2 žlice griza
2 žlice grožđica natopljenih rumom
4 jaja
naribana korica naranče
30 dag svježih očišćenih i na četvrtine narezanih trešanja
U mlakom mlijeku rastopiti svježi kvas, dodati sve sastojke i umijesiti fino glatko tijesto. Staviti na toplo da se diže i dva puta ga promijesiti. Podijeliti tijesto na 4 dijela. Tijesta treba razvaljati prema veličini kalupa. Dva tijesta namazati sa napravljenom filom od oraha, druga dva tijesta treba namazati filom od sira začinjenim sa maslacem i drugim sastojcima osim trešanja i grožđica koje se na zadnje poslože u redove po tijestu. Pripremi se namašteni dublji kalup po želji. Tijesta se slažu jedno na drugo, prvo tijesto sa filom od oraha, zatim dva tijesta sa filom od sira i na kraju ponovno tijesto sa filom od oraha. Sve zajedno se zarola u roladu i oblikuje po želji. Kolač ostaviti da se digne. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200°C. Kad porumeni, pokrije se folijom i peći na 180°C sat i 15 minuta. Još vrući kolač premazati maslacem i posipati kristal šećerom.