Tijesto: 2 šalice pšeničnog glatkog brašna
na vrh noža sode bikarbone
1 šalica domaćeg putra
½ šalice kristal šećera
2 cijela jaja
prstohvat soli
(mjera šalica 2 dl)
Nadjev: 6-7 jabuka
1 šalica mljevenih oraha
1 žličica cimeta
Tijesto: 2 šalice pšeničnog glatkog brašna
na vrh noža sode bikarbone
1 šalica domaćeg putra
½ šalice kristal šećera
2 cijela jaja
prstohvat soli
(mjera šalica 2 dl)
Nadjev: 6-7 jabuka
1 šalica mljevenih oraha
1 žličica cimeta
U brašno dodati na listiće narezani putar, sol, na vrh noža sode bikarbone te dodati razmućena jaja sa kristal šećerom i umijesiti glatko tijesto, ostaviti da odstoji jedan sat na hladnom. Za nadjev jabuke oguliti i krupnije narezati, polovicu tijesta razvaljati i staviti u lim za pečenje veličine 25x35 cm, tijesto posuti sa mljevenim orasima, pažljivo rasporediti narezane jabuke, posuti cimetom, prekriti sa drugom polovicom tijesta. Lagano utisnuti prstima po cijelom tijestu neravnomjerno. Peći na temperaturi od 200°C oko 45 minuta. Pečeni kolač po želji posuti kristal šećerom.