Tijesto: 1 kg crnog pšeničnog brašna
2 žlice masti
3 jaja
5 žlica vrhnja
1 žličica soli
5 žlica šećera
7 dl mlijeka
1 svježi kvasac
Nadjev: 1 kg svježeg sira
2 dl vrhnja
2 jaja
2 žličice soli
Tijesto: 1 kg crnog pšeničnog brašna
2 žlice masti
3 jaja
5 žlica vrhnja
1 žličica soli
5 žlica šećera
7 dl mlijeka
1 svježi kvasac
Nadjev: 1 kg svježeg sira
2 dl vrhnja
2 jaja
2 žličice soli
Svježi kvasac staviti u malo mlakog mlijeka sa 2 žličice šećera i 2 žličice brašna te ostaviti da se digne. U zdjelu s brašnom dodati sol, šećer, mast, jaja, vrhnje, dignuti kvasac i postupno dodavati mlijeko da se dobije podatno tijesto. Tako dobiveno tijesto pokriti i ostaviti dizati na toplom mjestu 30 minuta. Dignuto tijesto podijeliti u dva dijela, svaki dio razvaljati na debljinu 1 cm te nadjenuti sirnim nadjevom. Zarolati, staviti u lim za pečenje i ostaviti još 30 minuta da se diže. Dignuto staviti peći na 180°C oko 60 minuta.