1 svježi kvasac
40 dag ječmenog brašna
3 dl domaćeg vrhnja
2 šalice šećera
5 jaja
1 mala žličica soli
6 žlica svježeg sira
6 žlica pekmeza
1 žlica domaćeg maslaca
3 šalice mlijeka
1 svježi kvasac
40 dag ječmenog brašna
3 dl domaćeg vrhnja
2 šalice šećera
5 jaja
1 mala žličica soli
6 žlica svježeg sira
6 žlica pekmeza
1 žlica domaćeg maslaca
3 šalice mlijeka
Kvasac rastopiti sa malo mlijeka, kad se rastopi stavi 4 jaja, vrhnje, šećer, sol i sve izmiješati. Kad smjesa postane glatka dodaj brašno i ostatak mlijeka da se poveže cijela smjesa. Namaži lim za pečenje sa maslacem, izlij smjesu. Po smjesi žlicom kapati pekmez, u sir dodati 1 jaje i malo vrhnja i žlicom stavljati po smjesi, na kraju posipati po želji sa malo šećera ili soli. Staviti peći na 200°C. Pečenu i ohlađenu zlijevanku izreži na kocke i posluži.