Zlijevanka od ječmenog brašna, domaćeg pekmeza i sira

Slavica Šimag

Sastojci

                  1 svježi kvasac

                 40 dag ječmenog brašna

                 3 dl domaćeg vrhnja

                 2 šalice šećera

                 5 jaja

                 1 mala žličica soli

                 6 žlica svježeg sira

                 6 žlica pekmeza

                 1 žlica domaćeg maslaca

                 3 šalice mlijeka

Priprema

Kvasac rastopiti sa malo mlijeka, kad se rastopi stavi 4 jaja, vrhnje, šećer, sol i sve izmiješati. Kad smjesa postane glatka dodaj brašno i ostatak mlijeka da se poveže cijela smjesa. Namaži lim za pečenje sa maslacem, izlij smjesu. Po smjesi žlicom kapati pekmez, u sir dodati 1 jaje i malo vrhnja i žlicom stavljati po smjesi, na kraju posipati po želji sa malo šećera ili soli.  Staviti peći na 200°C. Pečenu i ohlađenu zlijevanku izreži na kocke i posluži.