Kuglof bake Jage

Mirica Žalec

Sastojci

15 dag maslaca
1 šalica šećera (2 dl šalica)
3–4 jaja
1 dl mlijeka
1 mala žličica sode bikarbone
2,5 šalice glatkog brašna (2 dl šalica)
3 žlice oštrog brašna
10 dag grožđica namočenih u rakiju
10 dag suhih šljiva
3–4 žlice usitnjenog oraha
cimet


Priprema

Rastopiti maslac, miješati, dodavati šećer i jaje po jaje. Zatim dodati brašna pomiješana sa sodom bikarbonom. Na kraju dodati grožđice, šljive, cimet i pola količine oraha. Kalup namazati mašću i posipati ostatkom oraha. Izliti smjesu u kalup i peći 45 min na 180 °C. Kada je kolač pečen, izvaditi ga nakratko iz kalupa, zatim vratiti i pustiti da se ohladi. Ohlađeni kuglof posipati šećerom zdrobljenim u valjku. Narezati i poslužiti uz šalicu bijele kave s domaćim mlijekom.