Sirni štrukli za malu južinu

Slavica Strsoglavec

Sastojci

Tijesto
70 dag glatkog brašna
30 dag oštrog brašna
6 žumanjaka
2 dl ulja
sol po ukusu
1 ½ kocka kvasca
3,5 dl mlijeka

Nadjev
1,5 kg svježeg sira
snijeg od 6 bjelanjaka
1 žlica soli
2 jaja

Priprema

Kvasac rastopiti u malo mlakog mlijeka te dodati malo brašna i šećera. Ostale sastojke staviti u zdjelu, dodati dignuti kvasac i umijesiti glatko tijesto te staviti na toplo da se diže. Sir miksati, dodati snijeg od bjelanjaka, 2 cijela jaja i žlicu soli te sve lagano izmiješati. Dignuto tijesto razvaljati na tanko i premazati sa nadjevom te zarolati, razrezati na komade i staviti u posudu za pečenje. Peći na 190°C oko 40 minuta.