Starinska torta od oraha u obliku Panja

Ana Drempetić Hrčić

Sastojci

Biskviti
(1) 6 žutanjaka, 15 dag šećera,
15 dag oraha, 3 žlice krušnih mrvica,
malo praška za pecivo, 6 bjelanjaka – snijeg;
(2) 6 jaja, 6 žlica šećera, 6 žlica oštrog brašna;
Preljev: mlijeko, rum i 2 vanilin šećera

Krema
½ l mlijeka, 40 dag šećera, ½ kg oraha,
30 dag maslaca, 0,5 dl ruma

Priprema

Za biskvit 1 izraditi žumanjke sa šećerom, dodati preostale sastojke i na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Peći u okruglom kalupu za torte na 180°C. Pečeni biskvit ohladiti i prerezati 2 puta tako da ispadnu 3 kore. Sastojke za biskvit 2 zajedno promiješati te peći u okruglom kalupu na 180°C. Ohlađeni biskvit prerezati na pola tako da ispadnu 2 kore. Za kremu prekipjeti pola litre mlijeka sa 40 dag šećera, dodati pola kile oraha te u ohlađeno 30 dag izrađenog maslaca pa sve zajedno izmiješati. Kore prije mazanja kremom poškropiti prokuhanim mlijekom, rumom i vanilin šećerom. Slaganje: smeđi biskvit – krema – žuti biskvit – krema – smeđi biskvit – krema – žuti biskvit – krema – smeđi biskvit i izvana ukrasiti preostalom smjesom po želji.