Digana torta od maka

Ivanka Hublin

Sastojci

Tijesto

30 dag glatkog brašna

7 dag kukuruznog brašna

½ kvasca

2 žlice šećera

1 žlica meda

1 žlica masti

2 dl mlijeka

2 žumanjka

korica limuna i naranče

1 vanilija

malo soli

Nadjev

30 dag maka

2 žlice meda

6 dl mlijeka

4 žlice ulja

4 žlice šećera

1 žlica ruma

3 žlice krušnih mrvica

2 vanilije

2 limun šećera

Priprema

Kukuruzno brašno preliti s malo kipućeg mlijeka. U brašno dodati sve sastojke, zamijesiti tijesto i ostaviti da se diže sat vremena. Za nadjev zagrijati mlijeko i med, dodati mak i druge sastojke i ostaviti da se hladi te ga podijeliti na tri jednaka djela. Tijesto podijeliti na četiri jednaka dijela. Svaki dio tijesta razvaljati, namazati 1 žlicom pekmeza od marelice i nadjevom. Slagati redom u kalup za tortu. Složeno ostaviti da se diže još pola sata. Peći 40 minuta na 160 °C.