Tri u jednoj

Marica Kipa

Sastojci

Tijesto

½ l mlijeka

3 suha kvasca

1 žličica šećera

½ dl ulja

1 šalicu (1 ½ dl) šećera

3 žumanjka

1 vanilin šećer

80 dag glatkog brašna

soli po potrebi

Nadjev

(1) od bučinih koštica:

½ kg očišćenih bučinih koštica

mlijeko

malo soli,

⅓ snijega od 5 bjelanjaka

(2) od oraha:

½ kg oraha

mlijeko

šećer

½ dl ruma

⅓ snijega od 5 bjelanjaka

(3) od sira:

2 žumanjka

1 šalica (1 ½ dl)

šećera u prahu

1 vanilin šećer

⅓ snijega od 5 bjelanjaka

Priprema

U pola litre toplog mlijeka staviti 1 žličicu šećera, 3 suha kvasca, promiješati i ostavi da se digne. Zatim dodati ½ dl ulja, 1 šalicu (1,5 dl) šećera, 1 vanilin šećer, 3 žumanjka, soli po potrebi i brašno. Tijesto dobro obraditi kuhačom i ostaviti da se diže. Kad je tijesto dignuto, podijeliti ga na tri dijela. Mljevene bučine koštice preliti sa kipućim mlijekom, dodati malo soli i ⅓ snijega od bjelanjaka. Mljevene orahe preliti sa kipućim mlijekom, dodati šećer, rum i ⅓ snijega od bjelanjaka. Za nadjev od sira dobro izmiješati 2 žumanjka, šalicu (1,5 dl) šećera u prahu, jedan vanilin šećer i ⅓ snijega od bjelanjaka.Tijesto podijeliti na tri dijela, razvaljati te svaki dio tijesta puniti sa jednim nadjevom. Tijesta zarolati i isplesti u pletenicu. Pletenicu ostaviti da se još jednom digne. Peći 1 sat i 15 minuta na 180 °C dok ne porumeni, a zatim smanjiti na 150 °C.