Tijesto
½ l mlijeka
3 suha kvasca
1 žličica šećera
½ dl ulja
1 šalicu (1 ½ dl) šećera
3 žumanjka
1 vanilin šećer
80 dag glatkog brašna
soli po potrebi
Nadjev
(1) od bučinih koštica:
½ kg očišćenih bučinih koštica
mlijeko
malo soli,
⅓ snijega od 5 bjelanjaka
(2) od oraha:
½ kg oraha
mlijeko
šećer
½ dl ruma
⅓ snijega od 5 bjelanjaka
(3) od sira:
2 žumanjka
1 šalica (1 ½ dl)
šećera u prahu
1 vanilin šećer
⅓ snijega od 5 bjelanjaka
U pola litre toplog mlijeka staviti 1 žličicu šećera, 3 suha kvasca, promiješati i ostavi da se digne. Zatim dodati ½ dl ulja, 1 šalicu (1,5 dl) šećera, 1 vanilin šećer, 3 žumanjka, soli po potrebi i brašno. Tijesto dobro obraditi kuhačom i ostaviti da se diže. Kad je tijesto dignuto, podijeliti ga na tri dijela. Mljevene bučine koštice preliti sa kipućim mlijekom, dodati malo soli i ⅓ snijega od bjelanjaka. Mljevene orahe preliti sa kipućim mlijekom, dodati šećer, rum i ⅓ snijega od bjelanjaka. Za nadjev od sira dobro izmiješati 2 žumanjka, šalicu (1,5 dl) šećera u prahu, jedan vanilin šećer i ⅓ snijega od bjelanjaka.Tijesto podijeliti na tri dijela, razvaljati te svaki dio tijesta puniti sa jednim nadjevom. Tijesta zarolati i isplesti u pletenicu. Pletenicu ostaviti da se još jednom digne. Peći 1 sat i 15 minuta na 180 °C dok ne porumeni, a zatim smanjiti na 150 °C.