Tijesto
1 kg brašna (½ glatkog, ½ oštrog)
1 ½ prašak za pecivo
1 ½ margarin
4 žlice domaće masti
12 žlica šećera
1 vanilin šećer
limunova korica
2 dl kiselog vrhnja
4 žumanjka
malo ruma
Nadjev
20 dag maka
20 dag šećera
mlijeko po potrebi
2 bjelanjka
20 dag oraha
20 dag šećera
2 bjelanjka
pekmez od šljiva
Brašno, šećer, margarin i mast dobro izmiješati, dodati šećer, vanilin šećer, limunovu koricu, vrhnje, žumanjke i rum. Sve zajedno dobro umiješati u glatko tijesto i podijeliti na pet jednakih dijelova. Za svaku štrucu potrebno je 20 dag nadjeva. Mak i šećer pomiješati s kipućim mlijekom i lagano umiješati tučeni bjelanjak. Peći sat vremena na 170 °C.