Prhka gibanica s tri okusa

Milka Vinković

Sastojci

Tijesto

1 kg brašna (½ glatkog, ½ oštrog)

1 ½ prašak za pecivo

1 ½ margarin

4 žlice domaće masti

12 žlica šećera

1 vanilin šećer

limunova korica

2 dl kiselog vrhnja

4 žumanjka

malo ruma

Nadjev

20 dag maka

20 dag šećera

mlijeko po potrebi

2 bjelanjka

20 dag oraha

20 dag šećera

2 bjelanjka

pekmez od šljiva

Priprema

Brašno, šećer, margarin i mast dobro izmiješati, dodati šećer, vanilin šećer, limunovu koricu, vrhnje, žumanjke i rum. Sve zajedno dobro umiješati u glatko tijesto i podijeliti na pet jednakih dijelova. Za svaku štrucu potrebno je 20 dag nadjeva. Mak i šećer pomiješati s kipućim mlijekom i lagano umiješati tučeni bjelanjak. Peći sat vremena na 170 °C.