Tijesto
1 kg domaćeg crnog pšeničnog brašna
prstohvat soli
½ dl ulja
6 dl mlake vode
Nadjev
50 dag mlade koprive
50 dag svježeg sira
prstohvat soli
2 dl kiselog vrhnja
2 jaja
Tijesto
1 kg domaćeg crnog pšeničnog brašna
prstohvat soli
½ dl ulja
6 dl mlake vode
Nadjev
50 dag mlade koprive
50 dag svježeg sira
prstohvat soli
2 dl kiselog vrhnja
2 jaja
Koprive očistiti, oprati i preliti kipućom vodom, dobro ocijediti, dodati sir, vrhnje, jaja i prstohvat soli te sve dobro promiješati. Za tijesto zamijesiti sve sastojke, podijeliti ga na četiri dijela, svaki dio razvaljati u što tanjem sloju, premazati nadjevom, saviti u štrudlu i staviti u lim za pečenje premazan s malo masti. Peći 40-ak minuta na 180 °C.