Tijesto
½ kg glatkog brašna
1 žličica soli
malo octa
malo ulja
vode po potrebi
Nadjev 30 dag maka
10 dag suhih grožđica
1 jaje
5 dag griza
10 dag šećera
mlijeka po potrebi
Tijesto
½ kg glatkog brašna
1 žličica soli
malo octa
malo ulja
vode po potrebi
Nadjev 30 dag maka
10 dag suhih grožđica
1 jaje
5 dag griza
10 dag šećera
mlijeka po potrebi
Umijesiti ½ kg glatkog brašna, žličicu soli i malo octa, ulja i vode. Sve dobro umijesiti i ostaviti 1 sat da odstoji. Nakon toga tijesto razvaljati. Za nadjev koristiti 30 dag maka, 10 dag suhih grožđica, 1 jaje, 5 dag griza te 10 dag šećera. Sve preliti vrućim mlijekom. Staviti nadjev, oblikovati štrudle i peći na 180 °C.