Stubička strepa od sira, oraha i buče iz krušne peći

Katarina Labaš

Sastojci

Tijesto

80 dag pšeničnog brašna

20 dag kukuruznog brašna

2 žlice masti

2 dl vrhnja

2 jaja

prstohvat soli

po potrebi tople vode

Nadjev

1 kravlji sir

20 dag oraha

20 dag buče

2 dl vrhnja

4 jaja

malo kukuruznog brašna i soli

malo šećera

Priprema

Od navedenih sastojaka umijesiti tijesto te ga ostaviti da odstoji 1 sat na hladnom mjestu umotano u kuhinjsku krpu. Sir pomiješati s jajima i vrhnjem te nadjev podijeliti na tri dijela. U ⅓ nadjeva staviti mljevene orahe, a u ⅓ nadjeva naribane buće, a prema potrebi staviti malo kukuruznog brašna.Tijesto razvaljati i staviti ⅓ nadjeva sa samim sirom, ⅓ sa sirom i orasima, a ⅓ sa sirom i bučama. Peći u jako zažarenoj krušnoj peći na lopati i obloženo kestenovim lišćem oko 20 minuta.