Tijesto
40 dag brašna
20 dag margarina
10 dag šećera u prahu
2 žlice octa
2 jaja
malo soli
Nadjev
80 dag jabuka
25 dag suhih šljiva
1 limun
1 žlica margarina
10 dag šećera
2 žlice soka od jabuka
Tijesto
40 dag brašna
20 dag margarina
10 dag šećera u prahu
2 žlice octa
2 jaja
malo soli
Nadjev
80 dag jabuka
25 dag suhih šljiva
1 limun
1 žlica margarina
10 dag šećera
2 žlice soka od jabuka
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i staviti u hladnjak da odstoji 30 minuta.Šljive namočiti u toplu vodu, sitno ih nasjeckati te dodati šećer i rum po želji. Polovicu tijesta staviti u lim za pečenje, posipati sa šljivama te na njih položiti drugu polovicu tijesta. Na to posložiti kriške jabuka, a na njih narezati komadiće margarina. Kolač peći na 180 °C, 20 do 30 minuta. U međuvremenu skuhati dvije žlice soka od jabuka i 10 dag šećera sve dok se ne karamelizira. Kolač preliti karamelom 10 minuta prije završetka pečenja, vratiti ga u pećnicu te pojačati na 250 °C.