Tijesto
3 dl toplog mlijeka
2 cijela jaja
1 žumanjak
5 žlica šećera
5 žlica vrhnja
4 žlice kokošje masti
1 žličica soli
1 vanilin šećer
40 dag glatkog brašna
40 dag oštrog brašna
Nadjev
50 dag suhih šljiva
5 žlica šećera
Žličica cimeta
Tijesto
3 dl toplog mlijeka
2 cijela jaja
1 žumanjak
5 žlica šećera
5 žlica vrhnja
4 žlice kokošje masti
1 žličica soli
1 vanilin šećer
40 dag glatkog brašna
40 dag oštrog brašna
Nadjev
50 dag suhih šljiva
5 žlica šećera
Žličica cimeta
Uzdignuti kvasac, tijesto dva puta premijesiti i ostaviti na toplom mjestu. Za nadjev skuhati 50 dag suhih šljiva sa 5 žlica šećera, procijediti i dodati žličicu cimeta. Tijesto premazati hladnim nadjevom i ostaviti još malo da se diže. Premazati žumanjkom i lagano peći na 170 °C oko sat vremena.