Tijesto
6 jaja
25 dag raženog brašna
15 dag mljevenih oraha
15 dag šećera
1 dl ulja
1 žlica ruma
4 žlice vode
1 prašak za pecivo
Krema
½ kg svježeg kravljeg sira
½ kg pekmeza od šljiva
10 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
Tijesto
6 jaja
25 dag raženog brašna
15 dag mljevenih oraha
15 dag šećera
1 dl ulja
1 žlica ruma
4 žlice vode
1 prašak za pecivo
Krema
½ kg svježeg kravljeg sira
½ kg pekmeza od šljiva
10 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
Jaja izmiksati sa šećerom te postupno dodavati brašno, orahe i ostale sastojke. Smjesu podijeliti na 4 jednaka dijela i peći svaku posebno na temperaturi 180 °C oko pola sata. Kada se kore ohlade, natopiti ih likerom po izboru i premazati pekmezom od šljiva. Sir pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom te njime premazati kore. Tortu premazati pekmezom od šljiva i ukrasiti.