Tijesto
1 kg brašna
2 kocke kvasca
½ dl ulja
½ dl slatkog vrhnja
½ dl maslaca
½ dl kokošje masti
3–4 dl mlijeka
malo soli
korica limuna
korica naranče
Nadjev
(1) od oraha:
15 dag mljevenih oraha
3 žlice šećera
1 dl mlijeka
malo ruma
malo limunovog soka i korice
snijeg od 2 bjelanjka
(2) od maka:
15 dag maka
3 žlice šećera
1 dl mlijeka
snijeg od 2 bjelanjka
(3) od sira:
15 dag svježeg sira
2 jaja
1 vanilin šećer
limunova korica i sok
malo soli
žlica šećera
(4) od pekmeza:
15 dag pekmeza
U malo mlakog mlijeka i šećera umijesiti kvasac te dodati ostale sastojke. Umijesiti tijesto i ostaviti da se digne. Mljevene orahe pomiješati sa šećerom, preliti vrućim mlijekom, dodati rum, limunovu koricu i sok te umiješati snijeg od 2 bjelanjka. Isti postupak ponoviti i za nadjev od maka. Za nadjev od sira pomiješati 15 dag sira, 2 jaja, 1 vanilin šećer, limunovu koricu i sok, malo soli i žlicu šećera. Dignuto tijesto razvaljati za buhtlice te ih naizmjence puniti nadjevom od oraha, sira, pekmeza i maka. Buhtlice stavljati naizmjence u kalup za kuglof i peći oko sat vremena na 200 °C, ovisno o veličini kalupa.