Tijesto:
30 g svježeg kvasca
2 dcl toplog mlijeka
150 g oštrog brašna
300 g glatkog brašna
100 g šećera
80 g putra
2 žlice kiselog vrhnja
mala žličica soli
1 jaje
Žličica korice od limuna
Nadjev:
200 g rožičke (rogača)
80 g šećera
2 dcl vrućeg mlijeka
2 žlice ulja
1 bjelanjak
1 žličica korice od limuna
1 naribana jabuka
Kvas umutiti s 2 dcl toplog mlijeka i žličicom šećera te 3 žlice oštrog brašna.
Dodati ostale sastojke te umijesiti tijesto. Pustiti da se digne.
Za to vrijeme pripremiti nadjev od navedenih sastojaka. Kad se tijesto digne razvaljati ga na 1 cm debljine i premazati nadjevom.
Razrezati ga na trake širine 6 cm. Zarolati. Staviti u kalup promjera 20 cm.
Pustiti da se diže pola sata.
Premazati žutanjkom te peći na 180 °C 40 minuta.