Sastojci:
Tijesto:
40 dkg glatkog brašna
3 žumanjka
2 žlice šećera
3 žlice rastopljenog maslaca
3 žlice ulja
1 vanilin šećer
malo ruma, korica limuna
1 svježi kvas, malo soli
2 dcl mlijeka
Nadjev:
60 dkg mljevenih oraha
15 dkg šećera
1 vanilin šećer
malo ruma
snijeg od 4 bjelanjaka
2 dcl mlijeka
Premaz:
10 dkg šećera u prahu
Sok od limuna
Tijesto:
U malo mlačnog mlijeka staviti kvasac , žličicu šećera i žlicu brašna. Ostaviti da se digne. Žumanjke istući sa šećerom i ostale sastojke. Na kraju staviti brašno i umijesiti glatko tijesto ne tvrdo ne premekano. Ostaviti tijesto da se digne, premjesiti i pustiti da se još diže.
Nadjev:
Orahe preliti kipućim mlijekom i dodati šećer, rum i vanilin šećer. Kad se ohladi dodati snijeg od bjelanjaka.
Tanko razvaljati tijesto, premazati nadjevom i zarolati. Prerezati po duljini i preplesti kao pletenicu. Staviti u kalup za kuglof da se diže. Peći 60 minuta na 160°C .Kad se ohladi premazati šećerom u prahu i sokom od limuna ili posipati šećerom u prahu.