Šeflja torta

Božica Lacković

Sastojci

Žuti biskvit:

2 jaja

15 dkg šećera

16 dkg oštrog brašna

1 dkg praška za pecivo

1 dcl mlijeka

Smeđi biskvit:

2 jaja

15 dkg šećera

15 dkg oštrog brašna

1 žlica kakaa

1 dkg praška za pecivo

1 dcl mlijeka

Fila/Krema:

1 litra mlijeka

20 dkg šećera

1 margarin

20 dkg čokolade

30 dkg mljevenih oraha

Priprema

Žuti biskvit

Sve sastojke promiješati, uliti u posudu koju je potrebno prije namazati maslacem i posuti brašnom. Biskvit se peče 20 minuta na 180 stupnjeva.

Smeđi biskvit

Sve sastojke promiješati, uliti u posudu koju je potrebno prije namazati maslacem i posuti brašnom. Biskvit se peče 20 minuta na 180 stupnjeva.

Staviti u lonac mlijeko, šećer, čokoladu i margarin i ostaviti da zakipi, zatim dodati mljevene orahe te kuhati još par minuta.

è Žuti i smeđi biskvit potom prerezati na pola, i krenuti sa filanjem kreme.

Prvo na dno posude uliti 1-2 šeflje kreme, zatim položiti žuti biskvit i tako dalje redom dok se ne potroši cijeli biskvit.

Torta se prelije kremom i ostavi preko noći da se ohladi. Drugi dan se okrene torta i namaže ostatkom kreme, te se prelije čokoladom.