Dizano tijesto:
1 kg brašna za dizana tijesta
2 kocke kvasca
4-5 žličica šećera
1 žličica soli
6 žutanjaka
2-3 dcl mlijeka
0,5 dcl ulja
0,5 dcl slatkog vrhnja
0,5 dcl kokošje masti
Nadjev:
Domaće zagorsko voće koje je kroz godinu osušeno : jabuka, kruška, šljiva i grožđe. Osušene režnjeve voća usitniti i prokuhati u crnom vinu, šećeru i vanilin šećeru. Grožđe malo umočiti u rum (ostaviti jedan dio sušenog voća sa strane, za ukrasiti kolač).
Tijesto:
Kvasac namočiti u mlaku vodu sa malo šećera i brašna, kada se digne staviti ga u zdjelu s brašnom, dodati sve ostale sastojke i zamijesiti u glatko tijesto.
Ostaviti da se diže. Dignuto tijesto razvaljati u 3 kruga veličine kalupa za torte ili neki kalup po želji.
Slagati tijesto / kore u oblik torte. Prvu koru premazati uobičajenom filom od oraha ( kao za orehnjaču) i na to staviti (utisnuti) ocijeđeno voće. Ponoviti postupak za slijedeću koru. Na zadnju koru ništa ne stavljati. Ostaviti da se diže na sobnoj temperaturi.
Kad se tijesto digne, staviti u pećnicu na 180˚C, peći oko 1 h.
Pečenu tortu ukrasiti suhim režnjevima sušenog voća.