Tijesto:
25 dkg brašna
14 dkg maslaca ili margarina
1 pecilni prašak
malo soli
10 dkg šećera
2 jaja
1 žlica rakije od dunje
Tijesto:
25 dkg brašna
14 dkg maslaca ili margarina
1 pecilni prašak
malo soli
10 dkg šećera
2 jaja
1 žlica rakije od dunje
Zamijesite tijesto i stavite na hlađenje pola sata.
Polovinu tijesta razvaljajte (možete peći u bilo kojem obliku pleha, samo je važno da rubovi tijesta budu uzdignuti da ne bi iscurio nadjev). Stavite nadjev, rubove preklopite oko 1 cm.
Drugu polovicu tijesta možete rezati na trakice pa slagati ili staviti cijeli mlinac i pritisnuti uz robove. Po želji, možete u sredinu staviti polovicu dunje. Probodite tijesto vilicom da zrak izađe kod pečenja.
Nadjev:
50 dkg očišćenih i narezanih dunja, malo ih poškropiti sa limunom da ne potamne.
Staviti ih kuhati sa 2 dcl vode i šećera po želji.
Kuhati pola sata, miješati ih polako da ne postanu kašaste.
U taj nadjev staviti 1 žlicu grisa.
Staviti peći u pećnicu oko 25-30 minuta na temperaturu od 180°C .