Tijesto:
1/2 kvasca ( izmrviti )
1 žlica brašna
1 žlica šećera
2 dcl mlijeka
Sve sastojke izmiješati i pustiti da se digne, dok čekamo da se kvasac digne pripremimo:
400 g glatkog brašna
200 g svinjske masti
1 žličicu soli
Nadjev:
Domaći pekmez od šljiva, šećer u prahu.
U tijesto dodamo dignuti kvasac, pa sve to zamijesimo bez dodavanja brašna.
Kad zamijesimo tijesto , zamotamo ga u kuhinjsku krpu, stavimo u posudu sa hladnom vodom, pokrijemo i ostavimo da tako odstoji 2,5 sata.
Nakon toga izvadimo tijesto iz vode i radimo kiflice.
Razvaljamo tijesto, režemo na trokutiće, punimo nadjevom i zarolamo u kiflice.
Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 12 minuta.
Vruće kiflice uvaljamo u šećer u prahu.