Vodene kiflice

Renata Rusek

Sastojci

Tijesto:

1/2      kvasca ( izmrviti )

1          žlica brašna

1          žlica šećera

2   dcl  mlijeka 

 

Sve sastojke izmiješati i pustiti da se digne, dok čekamo da se kvasac digne pripremimo:

 

400     g  glatkog brašna

200     g  svinjske masti

1         žličicu soli

Nadjev:

Domaći pekmez od šljiva, šećer u prahu.

Priprema

U tijesto dodamo dignuti kvasac, pa sve to zamijesimo bez dodavanja brašna.

Kad zamijesimo tijesto , zamotamo ga u kuhinjsku krpu, stavimo u posudu sa hladnom vodom, pokrijemo i ostavimo da tako odstoji  2,5 sata.

Nakon toga izvadimo tijesto iz vode i radimo kiflice.

Razvaljamo tijesto, režemo na trokutiće, punimo nadjevom i zarolamo u kiflice.

Pečemo  u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C  12 minuta.

Vruće kiflice uvaljamo u šećer u prahu.