Zagorska potica

Slavica Krklec

Sastojci

Tijesto:

½ kg oštrog brašna

1 žlica masti

1 žlica vrhnja

Žličica soli

½  kockice svježeg kvasca

¼ l vode

Nadjev:

4 jaja

½ kg zrele buče

30  dkg svježeg sira

30  dkg oraha

1        žlica masti

Prstohvat soli

1        žlica vrhnja

Priprema

TIJESTO:  brašno, mast, vrhnje, sol i kvasac pomiješati sa ¼ l tople vode, i ostaviti da se tijesto diže.

Dok se tijesto diže, pripremiti buću i skuhati u slanoj vodi, ocijediti, dodati sir pomiješan sa tri jaja, vrhnjem i masti te dodati orahe pa sve zajedno promiješati.

Nakon toga razvući tijesto, staviti nadjev, krajeve savinuti prema nadjevu, umutiti jedno jaje i premazati.

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva, te peći poticu 40 minuta.