Hajdina zlevka moje svekrve

Marica Kipa

Sastojci

½ kg hajdine kaše 

20 dag suhog špeka 

2 glavice crvenog luka

½ kg kukuruznog brašna 

½ kg svježeg sira

½ l vrhnja 

3 jaja 

1 žlica masti 

1 prašak za pecivo ili ½ žličice sode bikarbone 

malo papra

Priprema

Sitno narežite špek i luk pa stavite na mast da se pirja. Hajdinu stavite na mlaku vodu da se moči barem 30 minuta do jednog sata. Zatim je procijedite i stavite na pirjani špek. Dodajte kukuruzno brašno. Kad se dobro propirja, ostavite da se hladi. Zatim izdrobite sir, stavite 3 jaja, vrhnje, sol, prašak za pecivo, malo papra, dobro promiješajte i stavite sve skupa u namazani lim da se peče 40 – 45 minuta na 180 ° C. Poslužite vruću.