½ kg hajdine kaše
20 dag suhog špeka
2 glavice crvenog luka
½ kg kukuruznog brašna
½ kg svježeg sira
½ l vrhnja
3 jaja
1 žlica masti
1 prašak za pecivo ili ½ žličice sode bikarbone
malo papra
½ kg hajdine kaše
20 dag suhog špeka
2 glavice crvenog luka
½ kg kukuruznog brašna
½ kg svježeg sira
½ l vrhnja
3 jaja
1 žlica masti
1 prašak za pecivo ili ½ žličice sode bikarbone
malo papra
Sitno narežite špek i luk pa stavite na mast da se pirja. Hajdinu stavite na mlaku vodu da se moči barem 30 minuta do jednog sata. Zatim je procijedite i stavite na pirjani špek. Dodajte kukuruzno brašno. Kad se dobro propirja, ostavite da se hladi. Zatim izdrobite sir, stavite 3 jaja, vrhnje, sol, prašak za pecivo, malo papra, dobro promiješajte i stavite sve skupa u namazani lim da se peče 40 – 45 minuta na 180 ° C. Poslužite vruću.