Kolač od sira i vrhnja

Dragica Marković

Sastojci

Sastojci za tijesto:

65 g maslaca ili margarina,

75 g šećera,

1 jaje,

200 g brašna,

½ paketića praška za pecivo

 

Sastojci za nadjev:

500 g svježeg sira,

400 g vrhnja,

140 g šećera,

1 prašak za puding s okusom vanilije,

3 žumanjka,

1 vanilin-šećer,

3 žlice ulja

 

Sastojci za snijeg:

3 bjelanjka,

3 velike žlice šećera

Priprema

Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka. Namastite dno i rub kalupa te rukom jednakomjerno rasporedite tijesto po dnu te uz rub kalupa u visini oko 2 – 3 cm.

 

Za nadjev izmiješajte žumanjke sa šećerom i vanilin-šećerom, zatim dodajte ulje pa sir i vrhnje te u to istresite prašak za puding. Sve sjedinite.

 

Pripremljeni nadjev izlijte na tijesto i pecite 50 minuta na 170 °C.

 

Za to vrijeme dobro izmiješajte bjelanjke sa šećerom pa dobiveni snijeg razmažite po pečenom kolaču.

Pecite još 20 minuta na 170 °C.