Sastojci za tijesto:
65 g maslaca ili margarina,
75 g šećera,
1 jaje,
200 g brašna,
½ paketića praška za pecivo
Sastojci za nadjev:
500 g svježeg sira,
400 g vrhnja,
140 g šećera,
1 prašak za puding s okusom vanilije,
3 žumanjka,
1 vanilin-šećer,
3 žlice ulja
Sastojci za snijeg:
3 bjelanjka,
3 velike žlice šećera
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka. Namastite dno i rub kalupa te rukom jednakomjerno rasporedite tijesto po dnu te uz rub kalupa u visini oko 2 – 3 cm.
Za nadjev izmiješajte žumanjke sa šećerom i vanilin-šećerom, zatim dodajte ulje pa sir i vrhnje te u to istresite prašak za puding. Sve sjedinite.
Pripremljeni nadjev izlijte na tijesto i pecite 50 minuta na 170 °C.
Za to vrijeme dobro izmiješajte bjelanjke sa šećerom pa dobiveni snijeg razmažite po pečenom kolaču.
Pecite još 20 minuta na 170 °C.