250 g kukuruznog brašna,
125 g maslaca (margarina),
½ l mlijeka,
½ kocke svježeg kvasca,
1 dl mlijeka,
1 žličica šećera,
malo brašna,
2 jaja,
½ kg oštrog brašna,
1 žlica soli,
1 jaje (za premazivanje)
250 g kukuruznog brašna,
125 g maslaca (margarina),
½ l mlijeka,
½ kocke svježeg kvasca,
1 dl mlijeka,
1 žličica šećera,
malo brašna,
2 jaja,
½ kg oštrog brašna,
1 žlica soli,
1 jaje (za premazivanje)
U zdjelu uspite kukuruzno brašno. Mlijeko ugrijte do vrenja, pa u njemu otopite maslac i time poparite kukuruzno brašno uz stalno miješanje da ne bude grudica. Ostavite smjesu da se ohladi.
U ugrijano mlijeko izmrvite kvasac, dodajte šećer i brašno pa ostavite da se diže.
U mlako kukuruzno brašno dodajte kvasac, jaja, sol i oštro brašno. Umijesite tijesto da bude mekano, ali da se ne lijepi za ruke (ako treba, dodajte brašna). Od tijesta oblikujte valjke malo deblje od prsta, spojite rubove i pritisnite ih prstom. Složite u posudu za pečenje obloženu papirom, premažite razmućenim žumanjkom i pecite 15 – 20 minuta na 200 ˚C.