Leptir za djecu

Mirica Sinković

Sastojci

Sastojci za tijesto:

10 žumanjaka,

25 dag šećera,

25 dag oraha,

6 žlica krušnih mrvica,

čašica ruma,

limunova korica i sok,

snijeg od 10 bjelanjaka

Sastojci za kremu:

1 l mlijeka,

20 dag škrobnog brašna ili brašna,

25 dag šećera,

35 dag margarina,

2 vanilin-šećera

 

Sastojci za biskvit za roladu:

5 žumanjaka,

25 dag šećera,

25 dag oštrog brašna,

8 žlica vode,

snijeg od 5 bjelanjaka

Priprema

Priprema tijesta: Pjenasto umutite žumanjke i šećer pa dodajte ostale sastojke. Pecite u 4 kalupa u obliku srca, 45 minuta na 180˚C.

 

Priprema kreme: Mlijeko i škrobno (ili obično) brašno skuhajte na pari. U ohlađeno dodajte odvojeno izmiješan šećer, margarin i vanilin-šećer.

Pomiješajte sastojke i pecite tanki biskvit 30 minuta na 180˚ C.

Topli biskvit zarolajte u vlažnu krpu. Kada se biskvit ohladi, premažite pekmezom po želji. Od pečenih srca i biskvita složite leptira i ukrasite po želji.