Sastojci za biskvit:
6 žumanjka,
20 dag šećera,
6 bjelanjaka,
15 dag mljevenih lješnjaka,
prašak za pecivo,
10 dag brašna,
1 dl ulja,
3 žlice vode,
1 vanilin-šećer,
½ dl crne kave
Sastojci za kremu:
6 jaja,
20 dag šećera,
20 dag čokolade,
20 dag maslaca,
1 vanilin-šećer
Sastojci za ukrašavanje:
10dag mljevenih lješnjaka
Priprema biskvita: Izmiješajte žumanjke s 15 dag šećera. Polagano umiješajte ulje, vodu, brašno, lješnjake, vanilin-šećer i prašak za pecivo. U dobivenu smjesu umiješajte snijeg od bjelanjaka i 5 dag šećera. Sve dobro izmiješajte. Smjesu stavite u kalup obložen papirom za pečenje. Pecite 15 do 20 minuta na 180 ˚C.
Priprema kreme: Na pari istucite 6 jaja sa šećerom i vanilin-šećerom. U drugoj posudi na pari otopite čokoladu. Otopljenoj čokoladi dodajte žlicu ruma pa ulijete u smjesu jaja i šećera, izmiješajte i ohladite. U ohlađenu kremu dodajte razrađeni maslac.
Ohlađeni biskvit vodoravno prerežite na tri dijela i svaki poškropite crnom kavom. Svaki sloj biskvita premažite kremom, a potom i izvana. Za ukras pospite mljevenim lješnjacima.