Repni štrukli

Ivanka Tandarić

Sastojci

Sastojci za tijesto:

60 dag glatkog brašna,

3 žlice soli

 

Sastojci za nadjev:

3 velike žlice ulja,

2 velike repe,

½ kg svježeg sira,

1 vrhnje,

1 jaje,

2 crvena luka,

4 žlice masti,

½ dl tekućeg jogurta,

mlaka voda po potrebi

Priprema

Priprema tijesta: Zamijesite sastojke i pustite da odstoje pa tanko razvaljajte. Premažite toplom mašću i rasporedite nadjev po tijestu. Tijesto zarolajte i nožem režite u štrukle pa stavite u lim za pečenje i prelijte tekućim jogurtom.

Pecite 30 minuta na 200 ˚C.

 

Priprema nadjeva: Repu izribajte, posolite i stavite kuhati u slanu vodu. Prokuhanu repu ocijedite i ostavite da se ohladi. Luk prepržite pa ubacite u kuhanu repu. Dodajte sir, vrhnje, jaje i dobro izmiješajte.