Sastojci za tijesto:
6 jaja,
40 dag šećera,
40 dag brašna,
3 dl ulja,
2 praška za pecivo,
2 dl mlijeka,
2 žlice kakaa
Sastojci za kremu:
6 dl mlijeka,
6 velikih žlica pšenične krupice,
2 vanilin-šećera,
20 dag šećera,
25 dag maslaca
Sastojci za čokoladnu glazuru:
20 dag čokolade za kuhanje,
20 dag maslaca,
3 žlice ulja
Sastojci za bijelu glazuru:
šalica šećera u prahu,
3 žlice mlijeka
Potrebno je još:
2 oblatne,
nekoliko korneta
Priprema tijesta:
Od 6 bjelanjaka napravite čvrst snijeg pa lagano dodajte šećer. Zatim dodajte žumanjke, pa ulje i mlijeko, a na kraju brašno s praškom za pecivo. Dvije trećine pripremljene smjese ulijte u namašćen (margarinom) i pobrašnjen lim za pečenje i pecite oko 30 minuta na 200 °C. U ostatak tijesta dodajte kakao i ispecite u limu iste veličine, ali kraće – oko 15 minuta. Možete napraviti i obrnuto; tamni biskvit može biti deblji, a žuti tanji, po želji domaćice. Pečene biskvite ohladite, a deblji prerežite po pola.
Priprema kreme:
Zakuhajte mlijeko, šećer i vanilin-šećer. Kad zakipi, dodajte pšeničnu krupicu uz stalno miješanje da se ne zgruda. Kad se skuha, ostavite da se ohladi. U hladnu smjesu umiješajte maslac.
Priprema čokoladne glazure:
Maslac rastopite u posudi na štednjaku. Pustiti da malo iskipi pa maknite s vatre. Dodajte čokoladu i miješajte dok se posve ne otopi. Na kraju još umiješajte ulje.
Priprema bijele glazure:
Izmiješajte šećer u prahu s mlijekom da dobijete gustu smjesu.
Priprema torte:
Na pladanj stavite žuti biskvit pa ga premažite kremom. Poklopite tamnim biskvitom, premažite kremom, a na vrh opet stavite svijetli biskvit. Cijeli četvrtasti kolač premažite tankim slojem kreme. Oblijepite oblatnama i stavite kornete kao tornjiće – slažite po želji i inspiraciji. Sve prelijte čokoladnom glazurom, a kad se stisne, ukrasite bijelom glazurom, nacrtajte vrata, crjepove, sve što poželite...