Sastojci za tijesto:
10 žumanjka,
25 dag šećera,
sok i korica ½ limuna,
25 dag brašna,
malo sode bikarbone,
snijeg od 10 bjelanjaka
Sastojci za kremu:
25 dag šećera,
malo vode,
2 reda čokolade za kuhanje,
2 šake mljevenih oraha,
2 šake mljevenih lješnjaka,
1 dl ruma,
2 žlice pekmeza od marelice
Sastojci za sirup:
1 limun,
12 dag šećera u prahu,
malo ruma
Sastojci za bijelu glazuru:
20 dag šećera u prahu,
1 žlica limunovog soka,
malo ekstrakta u boji,
rum
Priprema biskvita: Dobro izmiješajte 10 žumanjaka s 25 dag šećera te sokom i koricom ½ limuna. Dodajte 25 dag brašna, malo sode bikarbone i na kraju snijeg od 10 bjelanjaka. Pecite na 200 °C 20 – 25 minuta. Prerežite biskvit na pola. Kad se ohladi, tortu nadjenite kremom.
Priprema kreme: Od malo vode i šećera napravite sirup u koji ćete staviti omekšanu čokoladu za kuhanje, mljevene orahe i lješnjake, rum te pekmez od marelica i sve dobro izmiješajte.
U sok 1 cijelog limuna umiješajte šećer u prahu s nekoliko kapi ruma i izradite sirup.
Ohlađeni biskvit prerežite na pola i dobro navlažite sirupom, da se kore dobro natope, a zatim namažite kremom i spojite. Tortu prelijte glazurom od šećera u koju ste stavili malo ruma i ekstrakta boje.